fredag 21 september 2012

Indeed den bästa äppelpajen


För er som läser denhär bloggen är pajen säkert bekant. Måste ju självklart testa receptet i och med att vi faktiskt drunknar i äppel här hemma. Kan nog utan tvivel säga att det är den bästa pajen vi ätit hittills! Modifierade receptet pikulite, tycker att den faktiskt krävde lite modifiering, so here goes:

ca. 12 st. inhemska äppel
kanel
4dl mjöl
250g smör
2 tsk bakpulver
3dl socker
1-2 tsk kardemumma

Glass/vaniljsås

Skala äpplen och lägg på bottnet av en ugnsäker form. Strö kanel över äpplen. 

Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och kardemumma (enligt smak, jag älskar kardemumma så jag satt 2 tsk.) i en skål och tillsätt mjuka smöret. Jobba med händer tills ingredienserna blir till en degboll. Platta till degen och lägg som ett täcke på äpplena. In i ugnen i 200 grader och låt vara ca. 30 minuter. Servera med glass eller vaniljsås, vår absoluta favorit är nog Lidl's Bourbon-vaniljglass. Pajen smakar bäst som varm.

Ett ganska bra sätt att starta veckoslutet tycker jag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar