torsdag 16 maj 2013

På er begäran


Hej på er! För er som ville testa mitt pancake-recept, here goes! Receptet är mycket enkelt och kan justeras lite enligt vad man råkar ha i skåpen. Receptet ger ca. 5-6 st. pancakes, beroende såklart på storleken.

 Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver i en skål. I en annan skål vispa ägget och vätskan ( ju tjockare vätska du använder, i.e. yoghurt vs. mjölk, destu mera får du sätta) och blanda in i mjölet. Jag brukat använda naturell yoghurt just p.g.a. att degen då blir ganska tjock och pancakesen är lätta att steka. Ifall du använder yoghurt, är mängden nog kring 200ml. Degen ska ändå gå att röra om till en slät massa. Rör snabbt ihop ingredienserna och låt sedan stå i ca. 10 min. innan du steker. Stek inte på för varm platta, jag brukar ha värmen på 6-6,5 utav 9, och vänd när degen börjar få bubblor på ytan. När du sedan svängt pancaken och stekt den en stund lönar det sig att skära ett snitt mitt i och kolla att den inte är rå.

Vi brukar ha frusna bär eller färska jordgubbar etc, men lönnsirap och lite smör räcker utmärkt också.

Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Oj vad goda de var. Jag testade receptet igår och gjorde dubbelsats och de var verkligen lyckade, barnen nästa stred om de sista. Tack för ett bra recept!

    SvaraRadera
  2. Perfekt, tack för receptet:) Skall testas snarast, måste göra en glutenfri variant då min man har keliaki.

    SvaraRadera