måndag 1 september 2014

Vägen till smultronstället


Hej på er! Tänkte visa er lite vyer från den lilla sandvägen som leder till vårt älskade sommarhus. Sommarstället har funnits på samma plats redan då min pappa var en liten pojke och stället är fullt med minnen och roliga och spännande historier. Vägen är fylld med åkrar och gamla lador, även en hög med gammalt skrot som någon samlat på genom åren. Förra våren hittade vi t.ex. en järnsäng och en cykel som någon nån gång i tiden grävt under jorden, men som tjälen lyft fram. 

Sandvägen är den vägen där vi ända sedan små fått sitta i pappas famn och fått öva på att köra. Den vägen tror jag mig kunna köra fast med ögonen stängda, så oändligt många gånger har vi kört den vägen genom åren. Känslan av ro fyller sinnet så snart man kurvar in på sandvägen, och det finns väl få saker som är viktigare i livet än att ha ett ställe där man verkligen kan avkoppla och känna sig rofylld.


När vi är på landet brukar vi alltid ta en tur till den stora skogen för att plocka svamp eller bär. Jimi älskar att vara med för att i skogen får han gå utan koppel och känna sig fri som en fågel. Li har okså blivit en riktigt duktig svamp-plockare, nuförtiden händer det ofta att hon spanar in svampar som jag helt missat. Jag kallar henne för mina svamp-ögon, och det älskar hon, för visst känns det härligt att få vara behövd och viktigt, framförallt för en 5-åring!

Ville hur som helst visa er några glimtar från det stället där vi känner oss tillfreds och dit vi kommer för att ladda batterierna. Vårt smultronställe helt enkelt.

Hoppas ni kommit bra igång med måndagen!

2 kommentarer:

 1. Ensamma mamman2014-09-07 12:14

  Jihuu, vad roligt att du är tillbaka! Har saknat dina blogginlägg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jihuu!! Roligt att du också är här!! :)

   Radera