onsdag 13 mars 2013

Svaren


En bild från min inspirationsmapp, måste tyvärr medge att jag glömt skriva ner källan. Kom att tänka på Granit av lamporna i taket och är så otroligt stoked över att dom öppnar i Finland!! Helt den bästa nyheten i år! Love it!

Fick en tid sedan en nominering av Denice, äntligen är jag klar med svaren. Here goes:

1. Bästa och godaste receptet för snabb vardagsmat?

Här måste jag nog säga Fried Rice med höna. Bästa (och snabbaste!) fried rice lagar du av gårdagens ris, men det går även bra med nytt ris bara du låter det svalna lite innan. Hacka lök och vitlök och stek i stekpannan. Lägg åt sidan. Lägg ägg (här är det helt upp till dig hur många ägg du använder, i vår familj vill vi ha mycket ägg i så jag brukar sätta 4-5st.) i en skål, tillägg 1msk vatten och 1tsk salt, och rör om tills det blir en jämn vätska. Stek i stekpannan i en klick smör i några minuter, skär i strimlor och lägg åt sidan. Stek nu kycklingen (eller valfria ingrediensen, du kan också skippa dethär skedet helt och hållet ifall du inte vill använda någon form av kött) i olja och smaksätt med valfria kryddor. Häll i riset, löken, 2-3msk sojasås och lite svarteppar och stir-fry ingredienserna i övriga 5 minuter. Tillsätt äggen helt i slutskedet av stekningen och servera. Vi brukar även vid detta skede hälla i vad som hittas här hemma (t.ex. kokade grönsaker osv.). Enjoy!

2. Bästa filmtipset?  

Tyckte verkligen om Silver Linings Playbook med Bradley Cooper och min favorit Jennifer Lawrence. Och en av mina all-time-favoriter måste nog vara den franska Intouchables.

3. Snyggaste inredningen finns att köpa på?

Peroba . Där finns en massa fint. Dom har även en nätbutik.

4. Drömresemål?

Vi drömmer om att få resa tillbaka till Aruba. Vi var där för 3 år sedan alla tre och blev helt förälskade i människorna och ön överlag. Till skillnad från förra gången skulle vi denna gång även besöka Jamaica och Puerto Rico.

5. Något som folk brukar bli förvånade över när de får höra det om dig?

En sak som händer ofta är att människor tror att jag är mycket yngre än jag i själva verket är, och många tror att jag är yngst fastän jag är äldst av oss tre barnen. För en tid sedan var jag och Li och åt med mina föräldrar på restaurang. Restaurangägaren talade med min pappa och med en mycket medlidande min sa han åt min pappa att herregud vad tungt det måste vara när jag är såpass ung och redan har barn. Minen på honom var ganska priceless när min pappa berättade om för honom att jag faktiskt är 31 år gammal, haha!

Jag ger nomineringen vidare åt alla er med blogg som läser det här!

Nu önskar jag er alla en fin onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar